Папа Франциск каза в петък, че не вижда край на войната

...
Папа Франциск каза в петък, че не вижда край на войната
Коментари Харесай

Папата предупреждава, че войната в Украйна изглежда няма край“

Папа Франциск сподели в петък, че не вижда завършек на войната в Украйна , откакто неговият делегат за мир завърши тридневните договаряния в Москва, предава " Ройтерс ".

" Трагичната действителност на тази война, която наподобява няма край, изисква от общи креативен старания с цел да се представят и прокарат пътища на мира ", сподели папата пред религиозна делегация от Константинополския патриарх.

В последвало изказване Ватикана сподели, че пратеникът на папата, италианският кардинал Матео Дзупи , е завършил, където се е срещнал с един от съветниците на президента Владимир Путин Юрий Ушаков и главата на Руската православна черква патриарх Кирил.

" Посещението беше ориентирано към идентифициране на филантропични начинания , които биха могли да отворят пътища към мира ", се споделя в изказването. Той добави, че ще бъдат подхванати спомагателни стъпки, само че не даде детайлности.

Франциск неведнъж е призовавал за преустановяване на съветската инвазия в Украйна , която унищожи украински села и градове, аргументи гибелта на десетки хиляди хора и прогони още милиони от домовете им.

Папата изиска от Зупи през май да служи като негов делегат за мир и кардиналът посети Киев по-рано този месец за диалози с президента Володимир Зеленски.
 Папа Франциск: Войната в Украйна е движена от имперски ползи, само че освен съветски Обновена
Папа Франциск: Войната в Украйна е движена от имперски ползи, само че освен съветски

Папата за войната, своята възможна оставка и инвалидната количка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР